Mikä on Suomen Aivosäätiö?

Aivosäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka myöntää rahastoistaan vuosittain apurahoja aivojen ja hermoston tutkimukseen.  https://aivosaatio.fi/apurahat/myonnetyt-apurahat/

Suomen Aivosäätiön omaisuus muodostuu säätiön vuosittain vastaanottamista lahjoituksista ja  perustajasäätiöiden vuosikymmenten aikana saaduista lahjoituksista. Omaisuus jakautuu yleisrahastoon, sulautuneiden säätiöiden muodostamiin erillisrahastoihin ja nimikkorahastoihin.

Miksi säätiö tukee apurahoin aivojen ja hermoston toiminnan tieteellistä tutkimusta?

Aivojen merkitystä ihmisen täysipainoiselle elämälle ei kukaan kiistä. Ihminen on yhtä kuin aivonsa. Aivosairaudet ovat yleisimmät sairautemme ja tavallisin työkyvyttömyyden syy, mutta sairaustaakkaan nähden tutkimukseen osoitetut varat ovat riittämättömät.

Aivojen ja hermoston toimintaa ei vielä tunneta riittävän hyvin. Aivot on mutkikas koneisto. Siitä syystä aivosairaudetkin ovat monimuotoisia: joltain hajoaa mieli, toinen kadottaa muistinsa ja kolmannelta menee liikuntakyky.

Lahjoittaminen erillisrahastoon tai nimikkorahaston perustaminen

Aivosäätiö toimii yksityisiltä ihmisiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä saaduilla lahjoitusvaroilla.
Säätiöllä on oikeus ottaa vastaan lahjoituksia joko säätiön yleisrahastoon tai erillisrahastoihin.
Säätiön ei tarvitse maksaa lahja- tai perintöveroa.
Voit lahjoittaa nimettömänä tai julkisesti.
Nimikkorahaston voi myös perustaa. Nimi säilyy nimikkorahastossa.

Säätiön nimikkorahastot:
Lastenpsykiatrian professori Terttu Arajärvi -rahasto
Neurokirurgian professori Juha Hernesniemi -rahasto
Vesa Kaustia -rahasto
Helena ja Jaakko Pöyry -rahasto

Verohallinto on nimennyt säätiön vuosiksi 2020 – 2024 sellaiseksi tuloverolain 57 §:n 1 mom 2 kohdassa tarkoitetuksi säätiöksi, jolle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen toinen yhteisö saa vähentää tulostaan verotuksessa. Verohallituksen päätös nro P0107228870.

Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa nro RA/2018/508 ajalle 1.10.2018 – 30.9.2020. Lupa on voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta

Suomen Aivosäätiö Y-tunnus 2297866-7

Työ aivojen hyväksi koskettaa meitä kaikkia. Kiitos tuestasi!

Voit tukea aivojen ja aivosairauksien tutkimusta lahjoittamalla haluamasi summan joko säätiön lahjoitustilille FI97 1023 3000 2443 71 tai kirjautua oheisesta linkistä suoraan verkkopankkiin.

Lahjoita

Suomen Aivosäätiön perustajasäätiöt

Suomen Aivosäätiön perusti vuonna 2009 Alzheimersäätiö, Lastenpsykiatrian tutkimussäätiö, Neurologiasäätiö ja Rinnekodin kehitysvammatutkimussäätiö. Säätiötä oli myös perustamassa lastenpsykiatrian emeritaprofessori Terttu Arajärvi. Lihastautien tutkimussäätiö sulautui Suomen Aivosäätiöön vuonna 2014.

Perustamisessa mukana olleet ja aktiiviset taustayhteisöt:

 

Suomen Neurologinen yhdistys ry

Suomen Aivosäätiön säännöt (pdf)