Soile Isokoski nauttii opettamisesta – oopperalavat jättänyt sopraano esiintyy 22.10. Aivosäätiön hyväntekeväisyyskonsertissa

Soile Isokoski nauttii opettamisesta – oopperalavat jättänyt sopraano esiintyy 22.10. Aivosäätiön hyväntekeväisyyskonsertissa

Sopraano Soile Isokoski jätti oopperalavat kaksi vuotta sitten, mutta viikonloput täyttyvät edelleen konserteista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Pääasiallisena työnään Isokoski on parin vuoden ajan tehnyt opetustyötä.

– Tykkään opettamisesta paljon. Matkapäivät tulivat minulla täyteen, Isokoski kertoo.

Hän opettaa täyspäiväisenä opettajana Oulun ammattikorkeakoulussa sekä on vierailevana professorina Sibelius-Akatemiassa. Oulun opiskelijoiden kanssa on ensi vuodeksi, Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, suunnitteilla kolme oopperaproduktiota, joista Isokoski luotsaa Tommi Kinnusen romaaniin perustuvaa ja Tapio Tuomelan säveltämää Neljän tien risteys -oopperaa.

Aivosäätiön hyväntekeväisyyskonserttiin Isokoski lähti dosentti Miikka Peltomaan pyynnöstä. Isokoski ja konsertissa urkuja soittava Pétur Sakari tuntevat toisensa perheyhteyksistä, mutta he eivät ole koskaan konsertoineet yhdessä.

– Olen seurannut, miten hän on urallaan edistynyt. Olen vaikuttunut. On hienoa esiintyjä hänen kanssaan. Tykkään muutenkin nuorten ihmisten kanssa työskentelystä, Isokoski sanoo.

– Musiikki on kieli, joka yhdistää monella tapaa, eri-ikäisiäkin.

Isokoski pitää itsestään selvänä sitä, että musiikki auttaa muun muassa muistamaan.

– Musiikki on kuin tartunta-aine. Esimerkiksi dementikot muistavat asioita musiikin kautta. Musiikki ärsyttää ja stimuloi aivoja monin tavoin.

Takaisin