MUSIIKIN TERVEYSVAIKUTUKSET – MYYTTEJÄ JA TIETEELLISTÄ NÄYTTÖÄ

MUSIIKIN TERVEYSVAIKUTUKSET – MYYTTEJÄ JA TIETEELLISTÄ NÄYTTÖÄ

Useimmat meistä kokevat musiikin positiivisena, elämää rikastuttavana asiana – ainakin, jos kyse on omasta mielimusiikkista. Musiikkia on tuotettu ja kuunneltu kaikissa kulttuureissa kautta historian hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Nykyaikainen tieteellinen tutkimus on osoittanut musiikilla olevan kiistattomia terapeuttisia vaikutuksia niin terveillä kuin sairailla. Onko kolikolla kääntöpuoli? Altistaako musiikin kuunteleminen tai intensiivinen harjoitus terveysongelmille? Miten musiikki vaikuttaa lapsen kehitykseen?

Näistä kysymyksistä luennoivat ja keskustelevat tri Vesa Putkinen, prof. Martti Vastamäki ja prof. Seppo Soinila. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Naantalin Musiikkijuhlien kanssa Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys ja Suomen Aivosäätiö.

Aika: Torstai 13.6. klo 16.00-18.00
Paikka: Kristoffer-sali, Opintie 2, Naantali (Kylpylää vastapäätä)

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Ohjelma:

16:00 Professori Seppo Soinila, Tyks, Turun yliopisto Miten musiikkielämys syntyy ja vaikuttaa ihmisen aivoissa?

16:30 Keskustelua

16:40 Professori, käsikirurgian dosentti Martti Vastamäki, Tieteellinen tutkimus ORTON Harjoitus tekee mestarin – kestääkö mestarin elimistö?

17:10 Keskustelua

17:20 FT Vesa Putkinen, PET-keskus, Turun yliopisto Miksi musiikki on tärkeätä lapselle – vaikka hänestä ei tulisi muusikkoa?

17:50 Keskustelua

18:00 Päätös

Takaisin