Yhdet aivot – yksi elämä

Olet yhtä kuin aivosi. Ajatuksesi, unelmasi, tunteesi, kokemuksesi  ja muistosi ovat varastoituneena aivoihisi. Ymmärtääksemme aivojen sairauksia, on tärkeää ymmärtää, miten terveet aivot kehittyvät, toimivat ja vanhenevat. Aivoja ei voi vaihtaa eikä varaosia ole vielä tarjolla.

Kehittyvät aivot ja hermosto

Kehittyvät aivot ovat pohja ihmisen elinikäiselle aivoterveydelle ja harvoin tulee mieleen, että jo raskauden varhaisessa vaiheessa aivot alkavat kehittyä.  Kenellekään ole luvassa uusia aivoja aikuisena vaan lapsuus määrittää paljon kuinka aivomme aikuisena voivat.

Lue asiantuntijoiden haastatteluja unen, vuorovaikutuksen, digipelaamisen ja somen vaikutuksesta lapsen kehitykseen sekä miksi on tärkeää panostaa aivojen ja hermoston tutkimukseen jo varhaisessa lapsuudessa.

Lue lisää

Viittausohje

Suomen Aivosäätiön julkaisuista on lupa ottaa lainauksia hyvän tavan mukaisesti ja tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa. Viittaus lähteeseen tulee kuitenkin aina sisällyttää lainattuun tekstiin.

Työ aivojen hyväksi koskettaa meitä kaikkia. Kiitos tuestasi!

Voit tukea aivojen ja aivosairauksien tutkimusta lahjoittamalla haluamasi summan joko säätiön lahjoitustilille FI97 1023 3000 2443 71 tai kirjautua oheisesta linkistä suoraan verkkopankkiin.

Lahjoita